Jane Austen Könyvklub
Hirdetés1 nap 1 kredit! Tökéletesen a kredittartalékaidhoz igazítva!
Hogyan hirdethetek?

 
Aktuális

E HAVI OLVASMÁNY
Jane Austen: Büszkeség és balítélet

AUGUSZTUSBAN JÖN
E.M. Forster : Szoba kilátással

 
Üzenőfal 
Látogatók
Indulás: 2005-01-08
 

Kezdőlap2
Hát emberek! Elérkezett az a nap is, amikor lezárul A mansfieldi kastély hónap és elkezdődik a Büszkeség és balítélettel teli július. Erre való tekintettel, meg persze leginkább arra, hogy egy hete éjjel nappal a gép előtt ülök és a 3 oldalam frissítem, most, hogy minden lapom tisztába tettem, lecseréltem a designt, kivennék egy kis szabadságot. Csak 2 napról lenne szó, tehát legközelebb pénteken frissítek, és ha addig írnék, verjetek meg:P De erre most tényleg szükségem van, és ezt az eszem mondatja velem, nem a hajlandóságom, mert legszívesebben egész nap továbbra is itt lennék és frissítenék. De sáppadt vagyok, karikás a szemem és állandó fáradtság telepedett rám, szóval most megyek pihenni és persze olvasni, mert 5 könyv várja, hogy végre befejezzem, de net mellett nem sok az időm:) További kellemes nyarat és pénteken találkozunk!
 
Cím: Új hónap, új korszak Dátum: 2010.06.29.
Feltöltöttem Joan Aiken adatlapját és végeztem egy csomó apró változtatást az oldal külsején. És ezúton szeretném kérni azokat, akik tényleg Jane Austen rajongók, vagy legalábbis az oldal témája érdekli őket és nem csak más okokból járnak fel ide, hogy dobjanak egy üzenetet valahová(chat, fórum, hozzászólás). Mert jó lenne tudni, hányan vagytok, és ehhez tudnám tervezni a programokat. Egyébként pedig kíváncsi vagyok, titeket milyen frissítések hoznak lázba leginkáb, hogy ehhez is tudjak igazodni.
 
Cím: Felhívás + Joan Aiken Dátum: 2010.06.27.

Két embertől (bruniify, Carson) is megkaptam a Kreatív Blogger díjat, ami már évek óta terjed a neten, de a G-portált valahogy még csak mostansában érte el és hódította meg. Bár az oldalam nem blog, de azért nagyon örültem az elismerésnek. Én a következő 7 oldalnak adom tovább a díjat:
My coast | Magic Garden | My Heart&Soul | Bebefalva | The Wonderland of Rose | Christywolf | Urban Eve
És itt a 7 infó rólam, amit talán kevesen tudnak. Ha már Jane Austen rajongói oldalról van szó, akkor a témával kapcsolatos érdekességeket választottam:
1. Jane Austent akkor szerettem meg, amikor teljesen véletlenül a Büszkeség és balítéletre kapcsoltam a tv-n.
2. A Büszkeség és balítéletet olvastam magyarul, angolul, láttam az új filmet és a 6 részes filmsorozatot 3-szor, ebből írtam olvasónaplót a suliban és ezt akartam húzni érettségin.
3. Fanny Price az a hősnő, akivel a legjobban tudok azonosulni.
4. A mansfieldi kastély az a regény, amin szerintem a leginkább megfigyelhető az a híres Austen-féle irónia.
5. Ha a kedvenc férfi szereplőm kéne kiválasztani, nehezen tudnék dönteni Mr Darcy és Mr Knightley között.
6. A legszebb színésznő, aki Jane Austen hősnőt játszott, szerintem Catherine alakítója A klastrom titkában.
7. Idegesít, hogy a BBC filmváltozatokban minden szereplő csufi.
 
Cím: Kreatív Blogger Dátum: 2010.06.27.
Úgy érzem, a világon mindent el tudnék játszani: tudnék ágálni és dörögni, sóhajtozni és bukfencezni bármely angol nyelven írott tragédiában vagy komédiában.

Egy cég kiadott két csomagnyi öltöztetős papírbabát amit akár online meg is lehet rendelni a  www.paperdolls.com -on és amin Fanny Price látható. A megjelent képeket feltöltöttem az oldalra.

 Valamint kaptam egy Kreatív Blogger díjat, bár ez nem blog, de azért nagyon örülök neki:) Holnap fel is teszem az ehhez kapcsolódó információkat.

Cím: A mansfieldi kastély Dátum: 2010.06.26.
Nem érdemes sokat keseregni miatta, de az biztos, hogy a szegény öreg hercegné soha rosszabb időt nem választhatott volna az elhalálozásra,...

Csináltam egy júniusi naptárat, amit letölthettek, kinyomtathattok. Minden hónapban meg fog jelenni az új, így összegyűlhet egy egész naptár. Mindig az adott hónap "kötelező olvasmányáról" készül majd. Feltöltöttem továbbá 3 mások által készített háttérképet, és elkészült az új design. 1 képpel pedig kiegészült a 2007-es film galériája. Elindult egy szavazás a jobb oldali sávban. Ne felejstd el ellenőrizni a "Ne hagyd ki!" rovatot oldalon, mert ismét frissült. Holnap a Duna Tv-n megnézheted A klastrom titkát!

 

Cím: A mansfieldi kastély Dátum: 2010.06.25.
...most már nemhogy hozzámenni nem akart a nagyobbik fiúhoz, de még arra sem igen törekedett, hogy hatást tegyen rá;legfeljebb amennyire az öntudatos szépség mindig hatni akar...

Készítettem 3 avatart és feltöltöttem 18 képet A mansfieldi kastély 1999-es filmváltozatának galériájába. Végre megjelent a cikkek között a beígért fordítás I. része.

 

Cím: A mansfieldi kastély Dátum: 2010.06.22.

Kedves emberek, örömmel jelentem, hogy tegnap leérettségiztem! Minden szóbelim 100% lett, úgyhogy megérte tanulni. Irodalomból én annyira Jane Austent akartam húzni, dehát helyette Radnótit sikerült. Mindegy, ő az egyik kedvenc költőm. És mindebben számotokra az a jó, hogy teljes gőzzel tudok frissíteni és azonnal kirakok minden cserét! Most már én is tudom mondani, hogy:

Kellemes vakációt!

 

Cím: Vakáció Dátum: 2010.06.22.
Pontosan azt tette, amit minden lány megtett volna a helyében, és biztos vagyok benne, hogy nagyon boldogok lesznek.
Kezdetként megcsináltam a 2007-es film adatlapját és feltöltöttem két videót a film zenéiből. Felraktam egy Mansfield Park folytatás adatlapját. Most pedig egy videóval kedveskedek nektek az 1999-es feldolgozás csókjelenetéből.

 

Cím: A mansfieldi kastély Dátum: 2010.06.18.
Felkerült az új design, mert az előzőnél már túl soknak találtam az egy sávban lévő modulokat ezért inkább csináltam egy 3 hasábos külsőt ami színesebb is, mint az előző. Igazából nem is tudom, mit mondjak rá, még biztos alakítgatom kicsit, mert nem tetszik igazán, de pár tippet elfogadnék, hogy szerintetek mit kéne rajta változtatnom! Egyébként tegnap ismét 400 fölé ment a látogatottság, amit nagyon köszönök nektek!
Cím: Új design Dátum: 2010.06.16.
Ha minden darabban találtok valami kifogásolnivalót, akkor semmit se fogtok előadni, és az összes előkészületekkel csak kidobtuk a pénzt, ami ugye rossz fényt vetne mindannyiunkra.

A mansfieldi kastély extrái közé felraktam 7 könyvjelzőt és elkészült a regényhez kapcsolódó teszt, amin pontokat lehet szerezni. Ezen kívül szeretném megköszönni annak a 211 embernek a látogatását, akik a tegnapi nap folyamán jártak itt! Ennek örömére, hogy lássátok, komolyan veszem ezt az oldalt, reklámmentesítettem is.

Később : Feltöltöttem az 1999-es filmváltozat adatlapját pár érdekességgel együtt. A galériát itt-ott kiegészítettm pár képpel. Elindítottam egy versenyt és már lehet hirdetni is az oldalon. Ismét kaptunk egy kritikát is, ezt elolvashatjátok a többi között. Bal oldalin a "Ne hagyd ki!" részleg is frissült. És mint láthatjátok egyre több a partnerünk és persze a látogatók száma is szépen gyarapodik.

       


Cím: A mansfieldi kastély Dátum: 2010.06.15.
Mindegyikük azt hitte magáról, hogy a fiatalember előnyben részesíti a másikkal szemben.

Végre felkerült A Mansfield kastély háttérkép 4 formátumban. Jane Austen adatlapjára beraktam 2 érdekes linket az írónő levelezéséről. Joan Aiken: Visszatérés a mansfieldi kastélyba című írásának is elkészült az adatlapja. És 6 borítóképet töltöttem fel a galériájába.

 


Cím: Apróságok Dátum: 2010.06.14.
Ami a butaságot meg az ügyetlenséget illeti, kedves Fanny, hidd el, hogy szikrányi sincs benned egyikből sem, hacsak azt nem nézzük, hogy ilyen rosszul használod ezeket a szavakat.

Új design került a lapra valamint a menüt megcsináltam olyanra, hogy exploreresek is tudják használni probléma nélkül. Egy cikket is írtam filmek ingyenes beszerzéséről. Rövidke, de ad pár apró tippet.


Cím: Design+cikk Dátum: 2010.06.13.
Fannyt némiképp megvigasztalta Edmundnak az a kijelentése, hogy nagyon hiányzott neki, és feltétlenül vissza is jött volna érte, ha nem tudja, milyen fáradt...

Felraktuk Jane Austen adatlapját pár információval, Internet Explorerre is valamennyire optimalizáltuk az oldalt és bal oldalra kikerült egy doboz az aktuálisan műsoron levő filmekkel, színdarabokkal. Exploreresek továbbra is, ha tehetik az oldald mozzillában nézzék, mert a felnti menü még csak abban működik rendesen. Hamarosan ez a probléma is javításra kerül.


Cím: Jane Austen Dátum: 2010.06.09.
...a legjobb erkölcsöket nem a nagyvárosokban szoktuk keresni.

Gyűjtöttünk nektek pár fanfictiont külföldi oldalakról és 15 db rajzot A mansfieldi kastélyhoz. Feltettünk 41 db képet az 1999-es filmváltozat galériájába és újabb 4-et a borítók közé. Szeretnénk fanficeket is fordítani nektek, de ehhez mindenképp idő kell. Ha esetleg lenne kedve valakinek hasonló feladathoz, szívesen fogadjuk a segítségét.

Cím: A mansfieldi kastély Dátum: 2010.06.08.
Ne nyugtalankodj! Úgyis másképp történik minden, mint ahogy elgondolod...by Audrey Hepburn

Ma csak pár részét egészítettük ki az oldalnak, így elkészült a fórum, már lehet jelentkezni a klubba és akár csereberélhetsz is a többi látogatóval. Továbbá szeretnék nektek ajánlani két dolgot, egy honlapot és egy tv-műsort, hátha kedvet kaptok hozzá.Az első egy Agatha Christie rajongói oldal, ami a napokban nyílt, éppúgy, mint ez az oldal és ezért szeretném ezzel az ajánlóval támogatni, valamint azért, mert Agatha Christie az egyik kedvenc íróm. Ezen kívül ritkaságszámba megy, ha a G-portálon irodalmi jellegű oldalt nyitnak és tudom, milyen nehéz manapság egy ilyen témával látogatókat szerezni, így gondoltam ennek az oldalnak a látogatói talán érdeklődhetnek Agatha Christie könyvei iránt is.A második ajánlatom egy életrajzi jellegű, beszámolók alapján készült 2 részes film Audrey Hepburnről, akit nagyon szeretek és, mint ahogy Mr Darcy Eliza Bennetét, én is lenyűgözőnek találom Audrey szemét, tekintetét. A Hallmarkon adják 2010.06.07-én 21:00-tól 01:00-ig, tehát ha van kedved még bekapcsolódhatsz.
Cím: Ajánló Dátum: 2010.06.07.
...a hirtelen fordulat, amelyet Edmund kedvességének köszönhetett, annyira felzaklatta, hogy alig bírt megállni a lábán.

10 újabb illusztrációt raktunk fel a júniusi könyv galériájába, valamint baloldalra kitettünk egy idézetes dobozt a kedvenc angol romantikus idézeteinkkel. Elkezdtünk fordítani egy szöveget Jane Austen családjának véleményével kapcsolatban és nekiálltunk csinálni pár háttérképet, de ezeknek a feltöltésére még kicsit várni kell.

Cím: A mansfieldi kastély Dátum: 2010.06.06.
...kétségtelenül Bertram kisasszony a szebbik és szerintem a rokonszenvesebbik is, de nekem mindig Julia fog jobban tetszeni, mert te úgy parancsolod.

Felraktunk pár videót, köztük trailereket, valamint a két film teljes angol nyelvű változatát videókra bontva, továbbá pár zenés videót is, természetesen mindet A mansfieldi kastéllyal kapcsolatban. Már tervezzük néhány érdekes külföldi cikk fordítását is, de erre csak 21-e után lesz lehetőségünk.

Cím: A mansfieldi kastély Dátum: 2010.06.05.
...mindnyájan hajlamosak vagyunk arra, hogy túl sokat reméljünk; de ha az egyik úton nem sikerül eljutni a boldogsághoz, az emberi természet másikat keres...

5 avatar került fel A mansfieldi kastély extráihoz.

 
 

Cím: A mansfieldi kastély Dátum: 2010.06.04.
...senki sem próbálja meg visszaadni, mi mehet végbe egy fiatal nőben, ha olyasvalaki biztosítja a vonzalmáról, akit addig elérhetetlennek tartott!

Kibővítettük A mansfieldi kastély adatlapját linkekkel, információkkal, a képek közé feltettünk 50-et a borítókhoz és 39-et az illusztrációkhoz. Meghirdettük első pályázatunkat, melyre a regényhez írt illusztrációkat lehet beküldeni.


 

Cím: A mansfieldi kastély Dátum: 2010.06.03.
Én nem sokat adok arra, amit a fiatalok a házasságról mondanak - felelte Grantné. - Ha húzódoznak tőle, úgy veszem, hogy még nem találkoztak az igazival.

Az első hónap, vagyis a június olvasmánya A mansfieldi kastély. Éppen ezért a tartalmak feltöltését ezzel a regénnyel kezdtük. Pár dolgot már olvashatsz a regény adatlapján, válogathatsz a 22 kép között, amit a 2007-es filmváltozatról töltöttünk fel.


 

Cím: A mansfieldi kastély Dátum: 2010.06.02.

Hamarosan Megnyíik az oldal, rengeteg infóval, képpel, videóval, érdekességgel és persze közösségi felülettel. Ahogy pedig egy jó könyvklubhoz illik, minden hónapban "kötelező" olvasmánnyal.
 

Cím: Nyitás Dátum: 2010.05.30.

 

 
Idézetek
 
Ne hagyd ki!


Jane Austen Könyvklub

HBO

Kedd (Július 13.) 9:40

HBO 2
Vasárnap (Július 25.) 20:15


Mansfield Park

DUNA TV

Vasárnap (Július 25.) 19:15


Mátkaság és legényélet
FILMBOX EXTRA :

Vasárnap (Július 18.) 7:20
Vasárnap (Július 18.) 16:15
Szombat (Július 24.) 13:30

Emma
FILMBOX HD 
Vasárnap (Július 25.) 21:00

Hétfő (Július 26.) 10:30
Kedd (Július 27.) 12:10

Büszkeség és balítélet
GYŐRI NEMZETI SZÍNHÁZ, KARAINTHY SZÍNHÁZ - műsoron

 

 
Partnerek

Jelentkezés

 
Szavazás
Szavazz!
Melyik hősnő a legszimpatikusabb?

Eliza Bennet
Emma Woodhouse
Elinor Dashwood
Catherine Moreland
Anne Elliot
Fanny Price
 

Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG